Documentaires

 

2018

STORK, meer dan machines

het verhaal van 150 jaar Stork in Hengelo

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de premiere van de Stork documentaire op zondag 2 september bij theater Kamak in Hengelo.

Deze docu heb ik samen met Rob Dieleman gemaakt. "STORK, meer dan machines" is het verhaal over een ondernemer die zijn droom realiseert, over zijn bedrijf dat uiteenvalt en over een hoopgevende toekomst.

2016

Het Fabriek

verhalen over textielfabriek Gelderman

Bovenstaand een fragment uit de uitzending "Overijssel Vandaag" van RTV Oost. Samen met mijn opdrachtgever Erik Richters van Anno 1863 vertel ik over de bijzondere totstandkoming van deze docu en over het idee van de Gelderman verhalendag.

"Het Fabriek" heb ik gemaakt in nauwe samenwerking met studenten van de opleiding  "Media, Informatie en Communicatie" van Saxion Hogeschool in Enschede.

2015

Ver van Huis

Het levensverhaal van Maria Goolkate-Tschaban. 

Bovenstaande reportage is gemaakt door Inga Tjapkes voor RTV Oost,  naar aanleiding van mijn documentaire "Ver van Huis". Deze docu vertelt het verhaal van Maria Goolkate-Tchaban. Maria is in 1945 vanuit de Oekraine, via dwangarbeid in Duitsland, naar Enschede gekomen en nooit meer weggegaan.  Ze is Twentse geworden en Oekraïnse gebleven. En als je zo dicht bij jezelf blijft ben je nooit ver van huis.

2012

Verhaal van de Twickelaer

Een documentaire die mijn leven veranderde

Bovenstaande foto laat de Twickelaer zien, samen met zijn kleinzoon. In de documentaire vertelt de Twickelaar zijn verhaal door verschillende plekken op het landgoed te bezoeken en verschillende mensen te bevragen over hun Twickel-gevoel.

Tijdens mijn CamJo opleiding bij Open studio in Amsterdam heb ik deze eerste documentaire gemaakt in opdracht van de vereniging vrienden van Twickel ter ere van hun 40-jarig bestaan. Deze opdracht heeft mijn leven veranderd. Wil je weten waarom. Klik dan op onderstaande button.

Fens Film

Ingrid Kleinsman