Wie is Ingrid

Ik ben een verhalenverteller.
Geboren in 1966, op de boerderij van mijn ouders in Haaksbergen.  Gestudeerd, gewoond en gewerkt in onder andere Deventer, Amsterdam, Hengelo en Oldenzaal.
Sinds 2014 woon ik in Enschede.

waarom maak ik films

Omdat ik graag verhalen vertel. Want, zoals Brené Brown dat zo fraai zegt:  “verhalen zijn data met een ziel”. Het geeft mij veel voldoening om van verschillende losse delen een geheel te maken, om op zoek te gaan naar de ziel en die dan tot leven te laten komen in een film.

wat is mijn doel

Bibeb was het pseudoniem van Elisabeth Maria Lampe-Soutberg. ( 1914-2010). Zij was als journalist verbonden aan weekblad Vrij Nederland. Bibeb is voor mij een groot voorbeeld. Ruud Lubbers heeft ooit over haar gezegd: “Ze gaf me het gevoel de moeite waard te zijn”. Dat gevoel wil ik mensen ook graag geven, want volgens mij is ieder mens de moeite waard. De verhalen die Bibeb schreef waren eerlijk, openhartig, dicht op de huid en vaak spraakmakend. Dat soort verhalen wil ik met mijn films maken.

Ingrid Kleinsman - Filmportrettem documentaires
Ingrid Kleinsman - Foto door Carolien Abbink
Over Ingrid
werkwijze Ingrid Kleinsman - Filmportrettem documentaires

WERKWIJZE

Hiernaast zie je de tijdlijn van mijn documentaire "Ver van Huis", het levensverhaal van Maria Tschaban. Het maken van een tijdlijn is een belangrijk onderdeel van het proces. Soms duurt het maanden voordat ik echt weet wat ik wil vertellen en vooral waarom. Dat is dus tijdrovend, maar tegelijkertijd  heel mooi en interessant. En het is ook nodig. Zo kan ik mezelf onderdompelen in het verhaal en krijg ik het vertrouwen van de mensen die ik ga interviewen. Mijn doel is om een zo een eerlijk, integer en oprecht mogelijk verhaal te maken. Een filmportret waar de geportretteerde of de opdrachtgever zich in herkent.

Werkwijze

Fens Film

Ingrid Kleinsman